Over ons

Hoe het allemaal begon...

Op advies van de huisarts moest mijn grootvader het rustiger aan gaan doen. Hij gooide rigoureus zijn leven om en ruilde een baan als adjunct directeur bij een limonadefabriek in Hilversum in voor een stuk grond van 7 ha in Garderen. Daarop stond alleen een mooi landhuis uit de jaren '30, die als buitenhuis door een familie werd gebruikt. Dit alles gebeurde in 1956. 

De rest van de kavel was landbouwgrond, dus nog geen bos te zien! 
Stuk voor stuk werden er in totaal 20 houten bungalows neergezet en het bos werd aangepland.  Een bungalow was in die tijd bijzonder luxe: als mensen al op vakantie gingen, dan was het in een tent. 

Daarnaast kwam er een ware kleine dierentuin! Mijn opa was een fervent dierenliefhebber, dus de meest exotische exemplaren waren te zien; bokken, apen, ganzen, konijnen, herten, flameningo's, vogels en natuurlijk Ara! Deze heeft ruim 59 jaar steeds trouw onze gasten begroet. Helaas is hij vorig jaar overleden. 

In tussentijd zijn we al weer 2 generaties verder! Mijn ouders hebben het park overgenomen en de nodige vernieuwing doorgevoerd; een groot aantal houten bungalows vervangen door een nieuwe stenen variant. 

En nu is het mijn beurt om dit bijzondere plekje, bijzonder te houden. Een mooie uitdaging. Welkom!
Peter Bok.


TerugDeel het met uw vrienden!